Kundecases

Nu bliver Slotskroen bygget om

Realkreditlånene blev lagt om, kassekreditten blev udvidet – og det sparer Andelsboligforeningen Slotskroen over 100.00 kroner på årligt.
Nu renoverer de ejendommens gamle restaurant.

Henrik Michelsen foran den skønne, gamle hjørneejendom, der udgør Andelsboligforeningen Slotskroen.

Min far, Finn Michelsen, der var regnskabsuddannet, stod i mange år for foreningens regnskaber. Kassebøgerne stemte – men han havde jo ikke speciel indsigt i det finansielle marked. Og det har jeg sådan set heller ikke,

– forklarer den nuværende formand for Andelsboligforeningen Slotskroen, udviklingskonsulent ved PostDanmark Henrik Michelsen.

Henrik og hans kone Nina havde fået privat vejledning af Dansk Finansvejledning, så derfor var det naturligt atter at tage kontakt til Dansk Finansvejledning, da det var tid at gennemgå andelsforeningens økonomi.

Lagde finansieringen i licitation

Vi havde en kassekredit på 400.000 kroner, så hver gang der skulle laves forbedringer eller vedligeholdelse af ejendommen ud over det beløb, har vi optaget nye realkreditlån. Det betød, at vi havde flere forskellige realkreditlån til forskellige renter – nogle fastholdende, andre flekslån,

– fortæller Henrik Michelsen og fortsætter:

Vi tog en snak med Dansk Finansvejledning om belåningen og besluttede at lægge vores samlede engagement i licitation. Vores daværende realkreditinstitut blev også indbudt – men det endte med, at vi fandt et andet realkreditinstitut. Her fik vi eet stort afdragsfrit lån, og Dansk Finansvejledning hjalp os med at sikre, at vi fik markedets laveste bidragssats.
Nu har vi en lav boligafgift og en høj værdi af ejendommen. Værdistigningerne de senere år gør jo, at vi – selv om vi nu har et afdragsfrit lån – alligevel optjener friværdi. Og uden at medregne de ekstra penge, vi får mellem hænderne som følge af det afdragsfrie lån, har vi alligevel sparet over 100.000 kroner årligt,

– fortæller en tilfreds Henrik Michelsen.

Dansk Finansvejledning foreslog også andelsforeningen at få en ny, meget større kassekredit på 5 mio. med lav rente, så man ikke skal optage nye realkreditlån, hver gang der kommer en uventet udgift. Og det råd valgte foreningen at følge.

Renoverer den gamle restaurant

Lige nu ligner restauranten mest et “håndværkertilbud”. Men takket være gode råd fra Dansk Finansvejledning har Andelsboligforeningen Slotskroen fået frigjort penge til en totalrenovering af restauranten.

De mange penge, man sparer årligt, har Andelsboligforeningen Slotskroen blandt andet valgt at bruge til at købe ejendommens restaurant tilbage og renovere den med henblik på nyudlejning.

Restauranten har haft en broget historie.
Der har de senere år både været diskotek, bodega og kineserrestaurant. Derfor trænger restauranten alvorligt til at blive renoveret og ført tilbage til fordums storhed – og det kan vi gøre i dag, uden at vores boligafgift stiger,

– fortæller Henrik Michelsen.
Når restauranten er færdigrenoveret, vil foreningen udleje den til nogen, der vil drive en restauration, der passer til den elegante gamle ejendom.

Jeg er overbevist om, at der er mange andre andelsforeninger rundt om i landet, der kunne have nytte af at få hjælp af et uvildigt firma som Dansk Finansvejledning,

– påpeger Henrik Michelsen og fortsætter:

Mange andelsforeninger sidder sikkert, lige som vi gjorde, med mange forskellige realkreditlån og uden speciel viden om, hvad der er de bedste vilkår på markedet. Og det er først for nyligt, at vi har oplevet, at administrationsselskaberne for alvor er begyndt at interessere sig for finansiel rådgivning. Det er jo heller ikke alle, der her er lige neutrale i deres rådgivning – nogle har aftaler med banker og realkreditforeninger.
Det, at vores finansielle behov blev lagt ud i licitation, gav os en meget fordelagtig pris på lånene. Og takket være Dansk Finansvejledning har vi nu fået lagt en linje for, hvordan vores fremtidige belåninger skal være,

– slår Henrik Michelsen fast.